marți, 16 octombrie 2012

De baza la tarte de tot felul

În weekend vreau să vă fac cunoștință cu o rețetă foarte apreciată la noi în familie, pentru ea veți avea nevoie de aluat fraged așa că luați notițe de pe-acum și fiți pe fază pentru următorul post.
Acest tip de blat sau crustă este foarte versatil, merge la tot felul de tarte dulci sau sărate: ca aperitiv, ca fel principal alături de o salată dar și ca desert; printre preferatele noastre: quiche cu dovlecei, quiche cu spanac și brânză, tartă cu mere, tartă cu cireșe (ah, cireșe...) toate acestea au la bază aceeași rețetă de aluat fraged-simplă. Avantajul lui este că se poate pregăti în avans și congela sau păstra la frigider peste noapte iar a doua zi îl puteți umple cu ce doriți.



 pentru aluat fraged aveți nevoie de:
  • 200gr  făină (integrală bineînțeles)
  • 100 gr  unt rece
  • puțin  lapte rece/ apă rece
Trebuie să știți că iese cu atât mai bine cu cât îl frământați mai puțin; spre deosebire de pâine unde trebuie dezvolatat glutenul, acest tip de blat puțeți să-l faceți chiar și în robotul de bucătărie cu lamă în formă de S: puneți în robot făina, untul bucățele și câțiva stropi de lapte, pulsați de câteva ori până se omogenizează și apoi formați cu mâna o bilă.  Apoi urmăriți etapele din ilustrația de mai sus: înveliți bila de aluat în folie alimentară... ș.a.m.d. Am uitat să specific în ilustrație ultima etapă: pregătiți-vă apetitul pentru weekend:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bună,
eu sunt Ioana.

Bine ați venit pe blogul meu!
Aici descoperim că bucuriile simple sunt întotdeauna cele mai valoroase; de aceea, fie că gătim, desenăm, meșterim sau ne jucăm , ne facem întotdeauna timp să fim împreună - în cuib.
scrieți-mi:
theioanavlad@gmail.com