miercuri, 12 decembrie 2012

Cadouri homemade: spuma de corp


Continuăm seria de cadouri făcute în casă cu o cremă de corp din ingrediente 100% naturale, un adevărat răsfăț pentru pielea uscată și în plus, ca să fim în ton cu sezonul, și cu o aromă delicioasă de scorțișoară.
De când am descoperit unturile și uleiurile vegetale nu mai pot folosi o cremă obișnuită fie ea și ''naturală''... pur și simplu nu se compară! Crema de corp e foarte simplu de făcut dar din nou pare o adevărată artă și ceva foarte complicat de făcut. Spun cremă, dar defapt ar trebui să-i spun unt de corp, sau mai precis spumă de corp, pentru că asta e senzația pe care o să o aveți, iar după n-o să mai știți ce înseamnă piele uscată:)


Spumă/unt de corp cu aromă de scorțișoară:
  • 50gr  unt de cacao
  • 50gr  unt de shea
  • 50ml  ulei de migdale dulci
  • 50 ml  ulei de măsline extravirgin
  • 10 picături  ulei esențial de scorțișoară



Puteți jongla cu ingredientele care vă plac sau care vă sunt la îndemână, principiul de bază e să aveți un echilibru între unturi și uleiuri ca să rezulte o cremă ușor de aplicat pe piele. Să trecem la treabă!
Untul de cacao și untul de shea trebuie întâi topite într-un vas la bain-marie. Când sunt topite, lăsați puțin să se răcorească și apoi adăugați uleiurile (mai puțin cel esențial) amestecând încet până se omogenizează. Uleiul esențial puteți să-l adăugați abia când compoziția s-a răcit de tot, pentru că altfel se va evapora. Lăsați la rece câteva ore până când începe să se întărească, apoi cu ajutorul unui robot de  bucătărie sau cu un tel de mână bateți compoziția. Da, ați citit bine:) ca să o facem mai aerată, mai spumoasă o batem cu telul până arată cam ca și maioneza. Bineînțeles că puteți sări peste faza aceasta, simplificând totul și turnând compoziția cât este încă lichidă direct în recipientul final, dar pentru textura spumoasă se merită efortul.
Ideal ar fi să faceți cantitate dublă, pentru că sigur o să păstrați pentru voi un borcan:) Ambalați-o frumos și uite că ați mai făcut un cadou homemade!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bună,
eu sunt Ioana.

Bine ați venit pe blogul meu!
Aici descoperim că bucuriile simple sunt întotdeauna cele mai valoroase; de aceea, fie că gătim, desenăm, meșterim sau ne jucăm , ne facem întotdeauna timp să fim împreună - în cuib.
scrieți-mi:
theioanavlad@gmail.com